20 Μαΐου 2014

Η Μαρία Αντουανέτα Και Τα Περιέ: Το Νερό Νεράκι!

Η Μαρία Αντουανέτα και τα Περιέ: Το νερό νεράκι!
 02 Μαϊ 2014


Είναι ν απορεί κανείς με την υποβάθμιση της λογικής που κατ εξακολούθηση επιχειρεί ο συνδυασμός της ευθύνης και της αλλαγής. Τέθηκαν απ το ΔΥΝΑΤΟ ΞΗΡΟΜΕΡΟ επισήμως με δελτίο τύπου, το σοβαρό θέμα της διαφάνειας στο Δήμο, αφού ο Δήμος Ξηρομέρου είναι ο μοναδικός στην ελληνική επικράτεια χωρίς ιστοσελίδα και επίσης η αντιδημοκρατική λειτουργία με συγκεκριμένα παραδείγματα. Τι απαντήσεις έδωσαν; Κι εσύ Γαλούνη τι έκανες στην Αλυζία, πριν δέκα χρόνια; Δηλαδή επί της ουσίας μούγκα στη στρούγκα.
Ας μιλήσουμε τώρα για ένα απ τα πιο σοβαρά θέματα τού Δήμου και να δούμε τι έκανε η σημερινή δημοτική αρχή, δηλαδή η κυρία Ντίνα Σαμαρά και οι μαριονέτες που είχε γύρω της:
Στις προεκλογικές εξαγγελίες τους ο νυν Δήμαρχος Πυθαγόρας Σαμαράς ανάμεσα στα ξενοδοχεία που υποσχέθηκε ότι θα κάνει και στις επενδύσεις που θα έφερνε, είχε δηλώσει ότι σε έξι μήνες θα λύσει το πρόβλημα της υδροδότησης της Αλυζίας.
Στα τρία χρόνια και τέσσερις μήνες που το ζεύγος διοικεί το Ξηρόμερο, όχι μόνο δεν αντιμετώπισαν το πρόβλημα νερού στην Αλυζία αλλά επέδειξαν εγκληματική αδιαφορία και για τα νέα προβλήματα που παρουσιάστηκαν στο δίκτυο Αστακού. Δηλαδή σε ότι αφορά την Αλυζία, ένα τεράστιο μηδενικό σε αποτέλεσμα, αν έκαναν δηλαδή και κάποια ενέργεια που πάντως δεν έγινε αντιληπτή. Κάποια στιγμή κατάλαβαν ότι ένα τμήμα αρκετών χιλιομέτρων του δικτύου στον Αστακό λειτουργεί με σωλήνες αμιάντου. Υπάρχουν αλλού στην Ελλάδα καρκινογόνες αμιαντοσωλήνες ; Δε νομίζω . Μόνο στο Δήμο Σαμαράδων. Έκαναν κάτι γι αυτό; Πήραν κάποια μέτρα; Διαμαρτυρήθηκαν; Διεκδίκησαν; Σιγά μη σκάσουν. Συνεχίζουμε και σήμερα να πίνουμε νερό απ τις σωλήνες αμιάντου. Τι είπατε, η υγεία των πολιτών του Δήμου; Ε, ας είναι, όσοι είναι, καλά να μα ς ψηφίζουν, γιατί χρειαζόμαστε άλλα πέντε χρόνια δυναστείας, τα δώδεκα χρόνια δεν μας έφτασαν, για ν αλλάξουμε το Ξηρόμερο. Δια βίου αν γίνεται. Μονάρχες και δυνάστες.
Κι ας πάμε και στην ιλαροτραγωδία των διακοπών στην υδροδότηση αλλά και στην ποιότητα του νερού. Εδώ θα έπρεπε να κρυφτούν. Τέτοια ανικανότητα και αδιαφορία; Μιλάμε για πρόκληση. Της νοημοσύνης και του δημόσιου αισθήματος. Με τις ώρες διακοπές νερού στον Αστακό κι οι Δυνάστες διακοπές στο Ιόνιο με το κότερο! Η μέγιστη ταλαιπωρία των κατοίκων και η καταστροφή των όσων άτυχων έχουν ασχοληθεί επιχειρηματικά με τον τουρισμό. Να έλθουν στον Αστακό τουρίστες και να μην έχουν που να πλυθούν. Έλεος πια! Και ζητάν καινούργιες θητείες για να ολοκληρώσουν το έργο τους. Της καταστροφής. Γιατί το Ξηρόμερο αλλάζει με επιλογή ευθύνης. Προς το χειρότερο. Πόσο ακόμα; Στον πάτο έχει φτάσει.
Και να ήταν μόνο αυτό; Αδιαφορούσαν ή αδυνατούσαν να διαφυλάξουν τις δεξαμενές νερού. Κόπρανα ζώων, μικρόβια, μολύνσεις ότι θέλεις εύρισκαν στους ελέγχους. Κι αυτοί τι έκαναν; Τίποτα. Τι κι αν η αντιπολίτευση στα δημοτικά συμβούλια κατήγγειλε τη στάση τους; Έφτασαν στο σημείο οι κρατικές αρχές να τους μηνύσουν. Και να καταδικαστούν σαφώς και επισήμως οι υπεύθυνοι αντιδήμαρχοι. Ίδρωσε τα αυτί τους; Όχι βέβαια. Έβαλαν κατά των αρχών, που δεν τους ειδοποιούσαν πότε θα κάνουν έλεγχο. Για τέτοιο αίσχος μιλάμε
Ρωτάμε λοιπόν:
• Γιατί παίζετε με την υγεία του λαού του Ξηρομέρου; Μέχρι που φτάνει η εγκληματική αδιαφορία σας;
• Το νερό είναι αγαθό, με ποιο δικαίωμα το στερείτε στους πολίτες;
Θα απαντήσουν όπως την άλλη φορά , κι εσύ Γαλούνη τι έκανες πριν δέκα χρόνια που ήσουν Δήμαρχος ή μπορεί η νυν αντιδήμαρχος, υπεύθυνη παιδείας, υγείας, πολιτισμού και όλων των άλλων να αναφωνήσει ως άλλη Μαρία Αντουανέτα : Και γιατί ωρύετε το πόπολο που δεν έχει νερό ο Δήμος; Ας πιούν Περιέ!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *